5 innovative måder at skabe cybersikkerhed på

5 innovative måder at skabe cybersikkerhed på

december 9, 2022 Slået fra Af admini

Truslen fra cyberangreb har aldrig været højere. Angreb er i dag blevet komplekse og sofistikerede, og fjernarbejde samt udbredelsen af ​​IoT har øget angrebsfladen.

 

Cyberkriminelle bruger kunstig intelligens og anden ny teknologi til at udføre deres angreb, kriminelle netværk på the dark web sælger forskellige cyberangreb as a service, og kryptovalutaer gør det nemmere for cyberkriminelle at slippe af sted med ransomware-angreb.

 

Konventionelle sikkerhedsinstallationer såsom firewalls holder ikke længere hackere på afstand. Ligeledes er reaktiv sikkerhedspraksis, der træder i kraft, når et brud opstår, forældet. For at være på forkant skal virksomheder anvende innovative løsninger til at styrke deres cybersikkerhed.

 

Dynamisk netværkssynlighed

 

At holde sig ajour med de seneste cybertrusler kræver komplet og dynamisk netværkssynlighed. Netværkssikkerhedseksperter har brug for en revision af sikkerhedsinstallationerne. I nutidens dynamiske netværk, hvor brugere opretter fjernforbindelse, ændres konfigurationerne hele tiden.

 

Nye, innovative platforme udnytter maskinlæring og deep learning. Disse værktøjer afdækker alle it-aktiver, der er forbundet til deres netværk, selv skjulte aktiver, der er indlejret i andre aktiver. Anvendelsen af ​​maskinlæring og deep learning muliggør kontinuerlig overvågning af aktiver. Omfattende synlighed i angrebsoverfladen øger virksomhedens cybersikkerhed.

 

Sikkerhedsstatus

 

Effektiv sikkerhed afhænger af, at der udarbejdes holistiske strategier. Et AI-drevet system prioriterer de mest kritiske aktiver og sandsynlige trusselsvektorer. Ofte opstår sikkerhedsbrud på grund af fejlkonfigurationer og ubeskyttede brugerkonti. En ”sikkerhedsstatus” registrerer sådanne problemer, hvilket gør det muligt for virksomheder at foretage hurtige ændringer.

 

Denne tilgang tager højde for hele systemet, inklusive hardware, software, mennesker og politikker. Tilgangen ændres i realtid for at synkronisere med ændringer i trusselsmiljøet.

 

Brugerbaseret analyse

 

Cybersikkerhedsindustrien har skiftet fra traditionel signaturbaseret trusselsdetektion til brugerbaseret analyse.

 

AI-baserede sikkerhedssystemer sporer brugeradfærd og mistænkelig adfærd. De adskiller legitim brugeraktivitet fra hackere, der opererer med stjålne legitimationsoplysninger.

 

Brugerbaseret analyser gør mere end at sammenligne brugerens tidligere og nuværende aktivitet. De tilbyder også peer-analyse, eller hvordan personer i lignende roller opfører sig, for at markere mistænkelig adfærd.

 

Hardware-baseret godkendelse

 

Hardware-baseret godkendelse er en sikker måde at sikre slutpunkter på. Indtil for nylig har man ikke været særlig opmærksom på hardware-baseret godkendelse. Men efterhånden som IoT bliver almindeligt, bliver det afgørende at inkorporere godkendelse i hardware. Den stigende trussel fra IoT-enheder gør hardware-baserede sikkerhedsforanstaltninger mere brugbare.

 

På det seneste har flere innovationer fundet sted på hardwareområdet. De seneste SIM-godkendelsesprotokoller udnytter smartphones til at få adgang til netværk og konti.

 

Zero-trust arkitektur

 

Den konventionelle perimetertilgang tildeler tillid baseret på netværkets placering. Den nye zero-trust arkitektur ignorerer IP-adresser og betragter enhver handling som uautoriseret, medmindre den er godkendt. Zero-trust tilgangen sikrer, at alle brugere skal have godkendelse, inden de kan foretage handlinger.

 

Mange virksomheder undervurderer konsekvenserne af dårlig cybersikkerhed. Når der opstår et brud, er tab af data ofte den mindste bekymring. Virksomheder tager lang tid om at komme sig, hvis overhovedet, fra skaderne. Gode investeringer i cybersikkerhed, f.eks. gennem awareness-træning, hjælper virksomheder med at skabe en overordnet stærk cybersikkerhed.