3 tips til at vælge den rigtige printer til kontoret

3 tips til at vælge den rigtige printer til kontoret

august 3, 2021 Slået fra Af admini

På trods af at det meste arbejde bliver mere og mere digitaliseret, så er det stadig ofte et behov for at printe et dokument, billede eller andet, og så er det vigtigt, at man har den rigtige printer på kontoret. Typen af printer betyder nemlig rigtig meget for kvaliteten og prisen, især hvis man skal printe rigtig meget. Klik her for mere om printere, og ellers kan du se med herunder.

Vælg den rigtige type printer

Det første, og vigtigste, som man skal overveje, når man køber en ny printer til kontoret er, hvad og hvor meget man kommer til at få brug for at printe.

Der er nemlig to forskellige primære former for printere, som specialiserer i hver deres, og det er vigtigt ikke at få fat i den forkerte.

Blækprinteren er til den, som har brug for kvalitet over kvantitet, og som printer mange andre ting end blot tekstdokumenter. Har man brug for at printe mange billeder, etiketter og lignende, så er det en blækprinter, som man har brug for.

Printer man derimod næsten kun tekstdokumenter, så er det laserprinteren, som man skal have fat i. Den printer nemlig tal og bogstaver en del mere præcist end blækprinteren, men så er den til gengæld også dårlig til eksempelvis billeder.

Find dit printbehov

Det er også vigtigt at finde ud af, hvor meget man har brug for at printe. Printer man ekstremt mange tekstdokumenter hele dagen, så er laserprinteren uden tvivl vejen frem. Den printer nemlig meget hurtigere end blækprinteren, og så er der en lavere pris per side. Desuden har den en større printkapacitet, så det er sjældent, at man er nødt til at fylde den op med tonere.

Til gengæld er blækprinteren billigere at anskaffe, og selvom den printer langsommere end en laserprinter, så har den den fordel, at blækpatroner kan være billigere end tonere. Blækprintere har også den fordel, at de modsat laserprintere kan printe på andet end printerpapir.

Overvej, hvad du har brug for sammen med printeren

Nogle kontorer har dog også brug for mere end bare en printer, og så er det vigtigt, at man også overvejer det, når man går ud og køber ind. Har man kun brug for at printe, så er en laserprinter ofte meget god, men har man også brug for eksempelvis scannere, fax og lignende, så kan det være en god idé at anskaffe sig en blækprinter. De har nemlig ofte rigtig mange funktioner indbygget i deres systemer.