Innovation inden for betalingsområdet

Innovation inden for betalingsområdet

august 22, 2021 Slået fra Af admini

Som du nok ved, så bliver der hele tiden innoveret indenfor alle områder. Betalinger er ikke undtaget fra dette, og der er en spændende udvikling i gang lige nu. Måske mener du ikke, at det er nødvendigt at lave om på, måden vi betaler på. Dette mener du måske, fordi det fungerer meget godt på nuværende tidspunkt. Hvis man ikke havde innoveret på området, så havde vi nok ikke MobilePay i dag – og MobilePay er virkelig populært, når danskerne skal handle online. Hele 11 procent bruger MobilePay (og lignende), når de handler online. Tæller man private handler med, er tallet nok meget større.

 

Kortbetaling ligger stadigvæk nummer ét i Danmark med en andel på over 60 procent. Der er dog mulighed for at kryptovalutaer bliver mere populære, end de er på nuværende tidspunkt, mener folk i kommentarfeltet på MyCrypto.dk. På nuværende tidspunkt er betalinger i kryptovalutaer online ikke en del af statistikken, og hvis de er, så indgår de som regel under “andre”. Det er derfor ikke så nemt at finde konkrete tal for populariteten.

 

Populariteten for betalinger i kryptovalutaer, herunder Bitcoin, er heller ikke direkte målbart. Dette skyldes, at mange danske webshops slet ikke tager imod dem. Derfor kan man ikke måle dem. Hvis alle danske webshops stoppede med at tage imod MobilePay, så ville MobilePays andel også falde. Billedet er derfor potentielt misvisende. Der hævdes ikke, at kryptobetalinger kommer til at være mere populære end andre mere tilgængelige alternativer. Der nævnes bare, at der er et marked for det, og webshops der griber chancen vil måske få flere kunder i længden.

 

Resten af statistikken

Efter både kortbetalinger og MobilePay (samt andre mobile apps) kommer PayPal, bankoverførsel og faktura. Det er klart, at disse er mindre populære end MobilePay, fordi alle nærmest har MobilePay, og for danske forbrugere er MobilePay virkelig nemt at anvende.

 

PayPal er ikke så attraktivt for danskerne, da vi har andre, bedre muligheder i Danmark. Bankoverførsel er alt for kompliceret, og det forlænger processen, da betalingen først skal bekræftes. Dette kan gøre, at din vare ikke bliver sendt samme dag. For faktura gør det sig gældende, at det ikke er og har aldrig været en attraktiv måde at betale på for forbrugere. For virksomheder gør noget andet sig gældende, da man typisk kan få lidt kredit der.

 

Omkring 1 procent af danskerne vælger at bestille en vare online, hvorefter de smutter ned i butikken for at hente den og betale for den. 1 procent vælger også at betale i rater, og denne betalingsmetode er også ved at blive mere populær. Der er nemlig kommet flere services til, der gør, at man kan tilbyde sine kunder betaling i rater – helt uden risiko fra webshoppens side.

 

Innovation inden for dette område er spændende, og vi ser frem til at følge med i det. Tallene nævnt i artiklen er baseret på undersøgelsen “Most popular online shopping payment methods in Denmark in 2020”.